Κεφαλονιά

Email

ag-gerasimos-kefalonia

Τα Studios Erietta  λειτουργούν κατά τη θερινή περίοδο, δηλαδή από Μάιο έως Οκτώβριο, προσφέροντας στους επισκέπτες μια ξεκούραστη και ευχάριστη διαμονή.
Η Κεφαλονιά είναι το μεγαλύτερο νησί των Επτανήσων και για το λόγο αυτό προσφέρει τη δυνατότητα να επισκεφθεί κανείς πολλά και διαφορετικά μέρη, καλύπτοντας έτσι και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.
Μπορείτε να δείτε το Μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου στα Ομαλά, το Μοναστήρι του Αγίου Ανδρέα με το μουσείο του, το Κάστρο του Αγίου Γεωργίου στη Λειβαθώ ή την Ιερά Μονή Κηπουραίων στην Παλική. Αξιοθαύμαστα είναι επίσης τα διάφορα φυσικά και γεωλογικά φαινόμενα, όπως το σπήλαιο Δρογκαράτη και το λιμνοσπήλαιο Μελισσάνη στην περιοχή της Σάμης καθώς και οι περίφημες Καταβόθρες στο Αργοστόλι. Αξίζει δε να επισκεφθεί κανείς το βόρειο τμήμα του νησιού, όπου θα συναντήσει την όμορφη Άσσο με το Ενετικό Κάστρο να δεσπόζειargostoli_-_limani_cephalonia πάνω από το μικρό χωριό αλλά και το κοσμοπολίτικο μεν γραφικότατο δε Φισκάρδο με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική που έμεινε ανέπαφη από το καταστροφικό χτύπημα του Εγκέλαδου το 1953.
Και φυσικά μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την τοπική κουζίνα του νησιού. Σχεδόν παντού θα βρείτε τη φημισμένη κρεατόπιτα, τη σκορδαλιά ή αλλιώς αλιάδα, κουνέλι κεφαλονίτικο και κολοκυθοκορφάδες αλλά και τη μοναδική κεφαλονίτικη φέτα. Διασκεδάστε ακούγοντας καντάδες και αριέττες από μουσικές συντροφιές του τόπου και απολαμβάνοντας την εξαιρετική τοπική ποικιλία κρασιού, την περίφημη Ρομπόλα.
Φεύγοντας μπορείτε να αγοράσετε για εσάς αλλά και για τα αγαπημένα σας πρόσωπα τοπικά προϊόντα όπως μέλι θυμαρίσιο, παρθένο ελαιόλαδο, μαντολάτο, μάντολες και κυδωνόπαστο αλλά και μεγάλη ποικιλία κρασιών.fanari-kefalonia
Αν επιλέξετε την Κεφαλονιά για τις καλοκαιρινές σας διακοπές σίγουρα θα βρείτε τον κατάλληλο τρόπο για να φτάσετε στον προορισμό σας. Αεροπορικώς από την Αθήνα καθημερινά αλλά και αρκετά δρομολόγια από Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα και  Άκτιο μέσα στην εβδομάδα. Κατά τους θερινούς μήνες δε, η Κεφαλονιά συνδέεται και με το εξωτερικό με καθημερινές σχεδόν πτήσεις. Υπάρχουν αρκετά δρομολόγια καθημερινά από το λιμάνι της Πάτρας προς Σάμη και αντίστροφα αλλά και από το λιμάνι της Κυλλήνης προς τον Πόρο αλλά και προς το Αργοστόλι. Η Κεφαλονιά συνδέεται και με τα γειτονικά της νησιά, δηλαδή από το Σχοινάρι Ζακύνθου προς Πεσσάδα, από Νυδρί και Βασιλική Λευκάδας προς Φισκάρδο και από Βαθύ και Πισαετό Ιθάκης προς Σάμη. ai_helisΚαθημερινά δρομολόγια γίνονται επίσης από και προς Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, δρομολόγιο ιδιαίτερα εξυπηρετικό για τους ταξιδιώτες της Βόρειας Ελλάδας μέσω της Εγνατίας Οδού. Τέλος το λιμάνι της Σάμης συνδέεται και με την Ιταλία με τη γραμμή Πάτρα - Σάμη - Ηγουμενίτσα κατά τους θερινούς μήνες.